meme
Astăzi Facebook-ul a fost liniștit și feminist, așa că încerc și eu. Atenție, urmează 4 poezii ale unor poete contemporane. Dacă vă știți alergici, vă rog să închideți și să vă întoarceți mâine.

Până la poezie însă, 

Prețurile RCA ar putea crește și mai mult în 2023: Noile tarife de referință sunt mai mari și cu 41%. 

Rezolvă Marcel Ciolacu, cu toporul sau guvernul, tot aia: "Ştiţi foarte bine că este posibil să fie un faliment anunţat. Sunt ferm convins că guvernul va interveni, cum a mai făcut acest lucru."

Acest știm e apanajul celor care aruncă momeli în spațiul public. Autoritățile au mecanisme de control și intervenție, nu așteaptă ca ceva să ajungă la faliment. Am zis că pun poezii și scriu fantezii. 
 
presidency
Știrea zilei pe televiziuni, pe care până și Digi24 a observat-o, e că președintele a închiriat foarte scump o aeronavă ca să meargă în vizita oficială din Japonia. Asta face de fiecare dată, acum problema mai mare a fost că prima escală a cursei a fost la Sibiu, să doarmă omul în patul lui și să plece proaspăt la drum. Ce decarbonare, ce astea. Toată lumea e de acord că trebuie să aibă omul aeronava lui.  Și vacanțe pentru toți.
Vouchere de vacanță suportate de stat și pentru 4,2 milioane de angajați din privat, scrie Economedia. 

De ce?

Potrivit expunerii de motive la inițiativa legislativă, în România, costul fiscal pe angajat, de 40,85%, este cel mai ridicat din Uniunea Europeană, unde se înregistrează o medie de 26% – 27%. în țara noastră, 25% reprezintă doar contribuția la CAS, la care se adaugă 10% impozitul pe venituri din salarii și alte taxe.

Deci, în loc să schimbe Codul Fiscal, mai bine dau niște tichete pe datorie. 

Avocatul Gabriel Biriș spune că inițiativa nu ar fi neapărat a celor 140 de parlamentari PSD-PNL-UDMR care au semnat-o, ci mai degrabă rezultatul lobby-ului HoReCa, care va ține prețurile sus, chiar dacă puterea de cumpărare a oamenilor e mică. 
Joe Biden își va anunța joi bugetul și să vedeți ce excentric e bătrânul: vrea să îi taxeze pe bogați și marile companii ca să finanțeze asistența medicală. Ce excentric. 
Novac
Ruxandra Novac, Alwarada
Dacă vrei să primești în fiecare zi știrile, abonează-te
Pame
Grecii au ieșit din nou în stradă după accidentul de tren de săptămâna trecută. Au fost întâmpinați cu violență. Guvernul grec depășise cu trei ani termenul la care trebuia să shimbe sistemul de siguranță feroviar. Foto- Pame International
Tbilsi

Toți oamenii lui Soros


Ea a fost femeia zilei. A fluturat steagul Uniunii Europene în fața tunurilor cu apă ale poliției din Tbilisi. Georgienii au protestat împotriva unei legi de inspirație rusească, ce obligă toate ONG-urile care au mai mult de 20% finanțare externă să se declare agenți străini. 85% dintre georgieni vor aderarea la UE, dar guvernul trage spre Moscova. Ies și astăzi în stradă. 
Trimite newsletterul prietenilor

În România, legile împotriva ONG-urilor și a libertății de exprimare sunt inițiate în ultima perioadă de Partidul Național Liberal.

Și, ca să se asigure că vom ști doar ce trebuie, potrvit G4Media, Guvernul Ciucă are pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre prin care va aloca 10 milioane de lei din bugetul de stat unei structuri obscure din cadrul propriului aparat de lucru. Banii vor putea fi folosiți pentru promovare în presă, printre altele. Decizia vine pe fondul inundării pieței media cu bani publici direcționați deja de partide sau alte structuri guvernamentale, situație criticată deja de Comisia Europeană și de Consiliul Europei.
Anastasia
Anastasia Gavrilovici, Industria Liniștirii Adulților

De pe front


Bakhmutul ar putea să cădea în zilele următoare, zice șeful NATO.

"Pentru noi, muzica e o armă." Un reportaj despre cei care luptă altfel. 

 
În care invadatorul are permanent o justificare pentru război. 
El spune fără război nu exist. Nu-mi poți cere să nu exist. 

Svetlana Cârstean, Sunt alta
Mash
Alan Alda, actorul din MASH, are aceeași pasiune ca noi și prietenii noștri. Să vorbească cu Chaboții, să vadă ce știu. A stat puțin de vorbă cu el și l-a rugat să scrie o scenă din MASH. Concluzia e că roboții nu au umor. Încă.

Revelionul femeilor

Suplimente de informație

Boicot cu discount

Un prieten de ai mei a criticat faptul că am folosit drept referință pentru transformarea muncii studiul McKinsey. "Sunt cei care au sfătuit Purdue și au murit sute de mii de oameni", îmi zice supărat prietenul meu.Întâmplător, Purdue și familia Sackler sunt printre pasiunile mele de acum și îi răspund arțăgos: Sunt vinovați și FDA, și alții. Nu există firme de consultanță pentru îngeri, McKinsey are cele mai bune cifre pe asta, ce vrei să fac?

Asta îmi aduce aminte de o altă discuție, una de prânz, purtată în vreo două echipe în care am lucrat. E bună pizza, dar îi dăm bani lui Mugur Mihăescu? Când renunțăm la ceva ce ne place pentru că nu e în acord cu valorile noastre?

Pizza Zest are pizza bună și a avut un marketing deștept de la început. Apoi am aflat că e a lui Mugur Mihăescu, antivaccinist și susținător al AUR. 

Am renunțat la a mânca la două chestii cu probleme similare, La Copac și Belli Siciliani, dar știu dacă asta nu e și pentru că nici nu mi-s în drumuri și cu siguranță găsesc ciorbe și italienesc mai bun. Dar ce facem cu principiile când e 30% reducere pe Bolt? Dacă aveți sugestii, știți adresa. 
 

Doar asta, că e caldă


Am o relație foarte conflictuală cu o femeie pe care nu o cunosc, de fapt. M-am îndrăgostit de ea când am citit Interior 0, apoi am așteptat să facă lucruri pentru mine, că e femeie născută, ca și mine, în 83, la Brăila, ceea ce e tot un fel de Moldova, apoi mi-am pus așteptări în fiecare carte a ei. La ultima am fost furioasă, nu era ce voiam eu. Apoi mi-am dat seama că are voie să fie ce vrea ea. Și acum iar aștept, căci Lavinia Braniște scoate un nou roman, iar joi seară citește din el în avanpremieră la Cărturești, de la 19. 
Top 10 basme reinterpretate, de la The Guardian.
Scena9 ne-o arată pe scriitoarea Elena Vlădăreanu, care deschide deschide ușa casei unei mame singure și se gândește la toate femeile din jurul ei - unele la rândul lor mame singure, altele prietene, fiice, bunici. Și se gândește și la castori. (Dar vrea ca textul să fie citit de bărbați.) Sper că sunt de ajutor în acest demers. 
Jesica Baciu, Jes

Vă rog să nu dispăreți nicăieri, ne vedem și mâine în inbox, după 19.
Facebook
Twitter
Link
LinkedIn
Copyright © 2023, Bianca Oanea și prietenii ei, All rights reserved.


Our mailing address is:
bianca.oanea@gmail.com

Dacă nu mai vrei să primești aceste emailuri, poți da unsubscribe, dar mi-ar plăcea să nu renunți așa ușor. Mai bine mă critici pe mail sau dai newsletterul mai departe prietenilor și dușmanilor.